diumenge, 26 d’octubre de 2014

Crònica 26a Caminada Popular de Sant Miquel de Balenyà

Un any més ens hem endinsat a la tardor i amb ella ha arribat la Caminada Popular de Sant Miquel de Balenyà, que ja ha complert 26 anys. El nombre de participants d’aquesta edició ha estat similar al de l’any passat: 229 persones al recorregut curt i 210 al llarg.

Aquest any hem estrenat recorreguts i hem optat per allunyar-nos del Montseny per observar-lo des d’una altra perspectiva, tot descobrint altres racons i visuals del sud de la Plana de Vic. Hem sortit en direcció al barri de la Cogullada d’Els Hostalets i hem enfilat cap a l’ermita de l’Ajuda. Des d’aquí el recorregut curt (15 km) ha anat cap a Tona passant per Sant Miquel de Vilageriu, on hi havia l’esmorzar, i ja ha anat de tornada. El llarg (25 km) ha pujat a El Roc Gros i s’ha dirigit fins a Sant Cugat de Gavadons vorejant Collsuspina. La tornada ha sigut també per Sant Miquel de Vilageriu.

Hem optat a consciència per nous productes de qualitat i proximitat als avituallaments com ara el vi, la coca de forner amb xocolata artesana o la fruita ecològica. El marcatge també ha estat novetat utilitzant un esprai fluorescent 100% biodegradable que desapareixerà abans de 15 dies per efecte del sol i la pluja. També hem fet una prova pilot informatitzant la sortida i l’arribada dels caminadors i caminadores gràcies a la incorporació de codis de barres a les butlletes.

Des de l’organització volem donar fermament les gràcies a totes les persones que ens heu fet confiança i heu donat sentit a la nostra feina i il·lusió venint a caminar. I gràcies per fer-ho de manera cívica, alegre, pacient i amable. També agraïr la feina a tots els veïns i veïnes del poble que hi heu col·laborat per haver-ho fet possible, entre tots, un any més. Contents d’aquesta jornada assolellada i del bon funcionament d’aquesta edició esperem retrobar-vos l’any vinent amb una nova Caminada que continuï animant-nos a gaudir a fons de la vida i de la naturalesa.


Gràcies i fins la propera!